måndag 30 april 2012

Grllen behöver sin mästare

Hos mig, som hos många andra, är det maken som vaktar grillen. Det kräver sin tid och sin öl.
Men igår kunde han inte sitta still utan for omkring över gräsmattan och städade upp efter tralltvätten. Män är kända för sin bristande förmåga att göra flera saker samtidigt. Min är inget undantag. Han är duktigt på att göra en sak samtidigt som han brukar säga och det är sant.
När man grillar behövs regelbunden övervakning av temperaturen både i grillen och i köttet. Detta hans inte med och tyvärr blev köttet lite torrt men smaken! Ljuvligt rökig med heta kryddor.Tillsammans med det sydafrikanska vinet, OrgdeRac, blev det en riktig smaksensation i munnen!

Rub it in, baby, rub it in!
Flintastekarna hade marinerats i ett dygn och sedan gned jag in dem i en egengjord rub. I marinaden fanns det också några droppar Ardmore, en Highland whisky lika rökig som en Islay, vilket förstärkte det rökiga i köttet. Detta ska göras fler gånger - absolut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar