onsdag 19 februari 2014

Viloläge


Det började med ett äpple. Sedan aprikoser, lök vitlök, citronzest och jag vet inte vad. Och så fläskkarré.  Min antagonist. Ner i lergrytan som varit i blöt den senaste halvtimmen. Till ugnen och bakas på låg temperatur. Nån vätska var det i... Javisst ja! Buljong! Och sen POM, en äppelmust som spritats upp med äppelbränvin. Ok, en skvätt rödvin slant ner för att neutralisera sötman. Det hjälpte inte så det var dags att använda de små grå...
Vi skulle ätit det dagen efter men då var jag sjuk så det "drog"  i två dagar innan jag tog i tu med det. Men det var det värt!
Tusen tack Polen!
Mört kött men såsen allt för söt... Vad göra? Klyftpotatisen hjälpte inte till.. Men vad sägs om polsk surkål? Det fungerar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar